GEZİCİ FESTİVAL” EDREMİT`TE

 GEZİCİ FESTİVAL” EDREMİT`TE

19. ncu Gezici Festival'ini hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtiz'in anısına 27 Kasım'da Edremit'in Akçay Beldesindeki Olive City İş Merkezindeki Atlas Sinemalarında bir günlük bir buluşma gerçekleştirilecek

 Edremit ilçesinde 19. ncu Gezici Festival’ini hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtiz’in anısına 27 Kasım’da Edremitlilerle bir günlük buluşma gerçekleştirilecek.

 Edremit ilçesinde 19. ncu Gezici Festival’ini hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtiz’in anısına 27 Kasım’da Edremit’in Akçay Beldesindeki Olive City İş Merkezindeki Atlas Sinemalarında bir günlük bir buluşma gerçekleştirilecek

Edremit Belediyesinin de katkılarıyla kentte gün boyu film gösterimleri gerçekleştirilecek olan 19. ncu Gezici Festival’inde ‘Gezici Festival’in Yol Arkadaşı: Tuncel Kurtiz’ adlı belgesel ve Tuncel Kurtiz’in yönettiği ‘Gül Hasan’ adlı film gösterime girecek.

Festivali hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtiz’in anısına 27 Kasım 2013 Çarşamba günü Edremit’te bir günlük bir buluşma ile Kurtiz’in dostlarının katılımıyla Gezici Festival arşivinden seçilen görüntülerden oluşan gün boyu diğer film gösterileri ile ‘Gezici Festival’in etkinliği devam edecek.

İstanbul’daki evinde yaşamını kaybeden Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köy Mezarlığının denize bakan yerinde son yolculuğuna uğurlanan 77 yaşındaki Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Tuncel Kurtiz’i anmak için düzenlenen ‘Gezici Festival’ etkinliğine tüm Edremit halkını davet eden Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, etkinliğin Akçay Olive City Atlas Sinemalarında gerçekleştirileceğini söyledi.

Çamlıbel Köyünde yaşayan ve Edremit’i dünyaya tanıtımını yapan Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Tuncel Kurtiz’i saygı ile andığını belirten Başkan Kılıç, “Tuncel Kurtiz’in eserleri 36 dilde dünyada oynandı. ABD’de Broadway’de de oynayan sanatçı Edremit Lisesi mezunu, Kazdağı ve Kazdağı sevdalısı Sabahattin Ali sevdalısı açıkçası Edremit Sevdalısı bir büyük sanatçı idi. 27 Eylül 2013 tarihinde aramızdan ayrılan Tuncel Kurtiz’i saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

‘Gezici Festival’i 27 Kasım’da Edremit’teki etkinliği sonrası 29 Kasım – 5 Aralık 2013 tarihlerinde Ankara ve 6–9 Aralık 2013 tarihlerinde ise etkinliklerine Sinop’ta devam edecek. 

“ANKARA SİNEMA DERNEĞİ”

Ankara Sinema Derneği Avrupa Filmleri Festivali`ni gerçekleştiren bir grup sinemasever tarafından 1998 yılında kurulan dernek, her yıl 4–6 kente konuk olan Gezici Festival’in yanı sıra değişik ülke sinemalarını tanıtmaya yönelik film haftaları düzenledi. Bu bağlamda başta Ankara’da olmak üzere, çeşitli kentlerde Finlandiya, Fransa, İngiliz, İsrail, İran, Kore, Mısır, Yunanistan ve Kanada film şenlikleri düzenlendi.                                                                  Yönetmen Zeki Demirkubuz’un Temmuz 2001’de Ankara’da çekilen filmi İtiraf’ın yapım koordinatörlüğünü üstlenen Ankara Sinema Derneği, yönetmenliğini dernek üyesi Tuncel Kurtiz`in üstlendiği "Kaz Dağı Efsanesi" adlı belgesel filmin de TRT ile birlikte ortak yapımcısıydı.

Dünya sinemasının en yeni örnekleri, ustalara adanmış bölümler, Türkiye’den yeni filmler, sosyal ve kültürel konuları sinema aracılığıyla gündeme getiren özel gösterimler ve kısa film seçkileri ile Gezici Festival her yıl bir ay boyunca farklı kentlere konuk oldu..

Son on yedi yıl içinde Ankara, Artvin, Bakü (Azerbeycan), Bursa, Çanakkale, Drama (Yunanistan), Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna (Bosna Hersek), Sinop, Tiflis (Gürcistan) ve Üsküp (Makedonya) kentlerinde gösterimlerini gerçekleştirdi. Enver DOLGUN



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı